Pogacele cu cascaval

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 3 Dec 2016 | 9168 vizualizari

 

Pana sa umblu si eu in lumea asta culinara, nu auzisem niciodata de pogacele, pentru ca la noi in zona nu se fac, dar uite asa invat si eu lucruri noi. De fapt, am invatat foarte multe de cand frecventez bloguri culinare, site-uri, reviste si alte multele. Imi zbura de mult gandul la aceste pogacele si am zis sa le incerc, dar in varianta cu cascaval, ca alte branzeturi nu prea consum. Ce faine au iesit, ce gustoase! Tare mi-au mai placut!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr cascaval
  • 1 lingura parmezan ras
  • 400 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 70 gr unt moale
  • 1 ou + 1 ou pentru uns
  • 1 plic de drojdie uscata (7 gr)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • mac
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu cascaval:

Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea.
Adaugam cascavalul dat pe razatoarea mare, parmezanul si oul.
Amestecam toate acestea, apoi punem drojdia uscata si untul moale.
Incepem sa framantam si tot acum incepem sa turnam si laptele, de la temperatura camerei, putin cate putin.
Trebuie sa obtinem un aluat omogen, elastic si usor de modelat.

Il lasam sa dospeasca 60-70 de minute, acoperit cu un porsop curat si ferit de curent.

Dupa ce a dospit aluatul, presaram putina faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.
Intindem cu sucitorul, o foaie mai grosuta.
Cu un pahar decupam cercuri, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Adunam aluatul dintre cercuri, intindem iar o foaie grosuta, iar decupam cercuri si tot asa pana terminam tot aluatul.
Batem un ou spuma si cu un penson, ungem pogacelele cu ou.
Deasupra le presaram cu mac.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute.

Cand sunt gata, scoatem tava din cuptor, punem pogacelele intr-un bol si le acoperim pentru a se pastra moi.
Sa aveti pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu cascaval